Koolhydraatarme recepten

KOOLHYDRAATARME PIZZA BODEM

150gr gemalen mozzarella
75gr amandelmeel
2 sl roomkaas
1 ei medium
snuifje zout
oregano

Oven voorverwarmen op 180°
Mozzarella en roomkaas in kom doen en 1 min in microgolf (900°)
Doorroeren en nog 30 sec microgolf
Amandelmeel, ei, zout en oregeno door de gesmolten kaas mengen.
Het deeg tussen 2 vellen bakpapier dun uitrollen.
Overbrengen op bakplaat en bovenste bakpapier wegnemen.
10 à 15 min bakken tot het deeg begint te bruinen, eventuele luchtbellen tijdens bakken doorprikken met vork.
Deeg garneren naar keuze, nog wat oregano en mozzarella over strooien en verder afbakken (+/- 20min)

 

 

Witte speltbroodjes

Wat heb je nodig?
500 gram speltbloem
1 flinke snuf zout
1 zakje gist (7 gram)
1 ei
160 gram melk
100 gram water
1 flinke klont gesmolten boter
Hoe doe je het precies?
1. Neem een grote kom en meng hierin het bloem, de gist en het zout. Zorg dat het zout en de gist elkaar niet direct aanraken.
2. Maak een kuiltje in de bloem en voeg hier het ei, de melk en 50 gram water aan toe.
3. Roer het deeg nu met een lepel stevig door elkaar.
4. Als het deeg niet goed samen komt voeg je voorzichtig nog wat meer water toe.
5. Kneed het deeg met je handen, als het nog steeds te droog is gebruik je nog een beetje water.
6. Het deeg moet een mooi samenhangend geheel worden wat niet direct aan je vingers plakt wanneer je er op drukt. Als het deeg toch te plakkerig is kun je altijd nog wat bloem toevoegen.
7. Kneed het deeg 5 minuten tot het soepel en lekker zacht is.
8. Laat het deeg 45-60 minuten rusten in de kom onder een theedoek.
9. Bestuif een werkvlak met een beetje bloem.
10. Haal het deeg uit de kom, leg het op je werkvlak en verdeel het in 8-10 kleine bolletjes.
11. Leg de bolletjes deeg op een bakplaat met een stukje bakpapier en laat nog 30 minuten rusten.
12. Verwarm je oven voor op de heetste stand.
13. Smeer de bolletjes in met de gesmolten boter. Je kunt er nu ook nog wat sesamzaadjes op doen.
14. Doe de bolletjes in de oven en zet je oven op 220 graden.
15. Bak de bolletjes bruin in 10-15 minuten.